Thursday, December 23, 2010

Кчш

Нощта преди Бъдни вечер 2008 и Нощта(и сутринта) преди Бъдни вечер 2010-а бяха култови, но тазгодишната ще я запомня с много повече добро, от колкото '08, не само поради причината, че се прибрах в съзнание в къщи(макар и в 12 на следващия ден) или не се събудих повръщайки и с разбита и нарязана от стъклата на входната врата ръка(всъщност изобщо не се събудих, защото не лягах, но тва е друг въпрос). Ето и защо 23 декември, продължил в 24-и бяха толкова култови:

16:00(23.12)

След като предната вечер бях стоял до доста... рано, се събудих в гореописания час, като междувременно около обяд май се преместих отново от детската в хола, на по-топло. Планът беше да ида, най-накрая да си направя скапаните кръвни изследвания, да си напиша за първи път домашната по испански и да ида на испански. След като отидох до лабораторията и разбрах, че работи до 15:00 се върнах у нас да се хигиенизирам предколедно, и към 18:00 тръгнах към  курсовете по испански. Там беше доста забавно, тъй като бяхме едва 4 човека, не свършихме почти никаква работа, лафихме си за сърцераздирателни истории, дори една от курсистките се разчувства доста. Всъщност това беше заради дядо й, когото не е виждала и посещавала от една година или нещо такова, но след това сподели и по-готините истории как нейната несподелена любов в гимназията, преди да завършат най-накрая откликнал на чувствата й, като й предложил шведска тройка с най-добрия му приятел. Друга също имаше добра история, като разказа как поканила някакъв холандски приятел у тях, сложила му да спи в стаята за гости, тя си спала кротко в нейната спалня, през нощта той дошъл в нейната стая, директно й влезнал в леглото и свършил каквото би трябвало да свърши, а  на сутринта й се развикал и разсърдил, задето "тя го изкушила и се възползвала от него". 

21:00

След като курса свърши, отидох у Руси, тъй като останалите от предстоящата компания или се мотаха, или бяха на кино да гледат Хари Потър. Вместо да ги чакаме, решихме да отидем в една чаена къща до тунела. За мен духчето "Това няма да завърши добре"="Вечерта ще бъде Култова" се беше появило още в курса по испански, като почнаха секс разговорите, но за Руси се появи, а за мен се затвърди по пътя за чаената къща, когато срещнахме две пияни мацки. Всъщност теорията на Руси беше, че са се надишали с лак за коса, тъй като твърдяха, че не са пили алкохол и в интерес на истината не миришеха, но аз лично не вярвам на пияни хора, като кажат "Аз не съм пил!". Все пак ги познахме лесно, че не са адекватни, като в разстояние на 1 минута се изръсиха три пъти на паважа в Капана. От добро сърце решихме да ги занесем до някое такси, което също беше доста тежка задача и по пътя паднаха още два пъти(тея импровизирани стълбички след спирката на Азията, където чакат такситата след банката наистина са доста трудно преодолими, дори ако си трезвен) и успяхме в крайна сметка да разберем, че са фризорки, едната се казва Дани и при никакви обстоятелства не искат тази история да се появява в нечии блог. След като ги изсипахме в таксито отидохме до чаената къща да пийнем за 10-ина минути, преди да затворят в 10. Там също имаше добри моменти, като:
- Аз ще пия чай от маслини - реплика на Руси веднага, като дойде сервитьорката.
- А за теб? - въпрос на сервитьорката към мен.
- Ами аз още не съм си избрал, трябва да разгледам менюто... Имате ли нещо с алкохол?
Както и когато в крайна сметка ми донесе чая(без алкохол) в една каничка и я питах дали тя ще ми го сипе в чашата тя каза: "Ааа, не, трябва сам да се научиш". След като пийнахме последните си безалкохолни напитки тръгнахме към Найлона.

Малко след 22:00

В Найлона бе доста пълно, като все пак успяхме да си намерим две маси, които да съберем за цялата компания. Около половин час цялото внимание на групата бе в търсене на хора, които могат да намерят да ни донесат трева, а най-добрия завършек бе, когато Лидия разправяше как ще почне да работи в някаква аптека, а сестра й я прекъсна с "Ама това не е ли незаконно?". В един момент към групичката се присъедини и Феята на желанията - жена на средна възраст с жестокояк котарак, който бил Дядо Коледа под друга форма. Пошегувах се, че така ще е много по-лесно да влиза през комина, но тя беше или пияна, или луда, или се вземаше много насериозно. Или шегата не е толкова добра, което е най-добрия вариант май. Вечерта продължи през раздаване на котката на всички, включително и доста не-кет-пърсъните, които не искаха да си играят с Дядо Коледа, а.к.а. Чочко, размишления как никога не трябвало да си губим въобръжението и да продължаваме да фантазираме и т.н. Жената не разбра и от намеците ми, с които опитвах да я изгония, но за щастие някакви типове се сбиха, крещейки си "Ей спермооо", после дойдоха сотаджиите и след като излезнахме на улицата, докато страстите се поуспокоят се върнахме на друга, по-добра маса. След известно време слушане и коментиране, а и пеене на много добра музика, размисли върху надписите в тоалетната и защо Найлона няма вентилация, решихме че сме го изчерпали и отидохме в Сенса.

Може би около 02:00?(вече на 24-и)

Сенса в четвъртък вечер беше странно решение, но все пак имаше забава. Май оттам започнахме с култовите пого-наздравици, в които всяка чаша(или по-добре бутилка) се блъска силно и активно много пъти в останалите, докато... ти омръзне. Някъде оттам според мен се корени и началото на "Кчш"-играта, за която обаче ще говорим после. В тамошния купон по случайност се засекохме с Илиян и Дамян, които също допринесоха за партито с една шапка и доста простотия, но по някое време си тръгнаха, след като разбраха, че крясъците "тревааа" са не защото имаме да даваме, а защото търсим. Малко след 4 часа обаче по ноусенска традиция ни изгониха.

След 4

На Главната започнаха истинските простотии, които обаче ще спестя в детайли, поради доста детинската им същност. Освен това искаме да си запазим и авторското право върху правилата за игра на "Кчш", макар че основата й се състои в безразборно удряне "Фрий фор олл" на съперниците с ръкавица или шал, имитирайки звук от удар с камшик или "кчш". В един момент започнахме да танцуваме някаква странна смеска между Дунавско хоро и кан-кан, като опитвах да тананикам нещо от Лешникотрошачката, което привлече погледа на някъв тип, който(аз лично това не го чух или разбрах) бил гей, който ме харесал мен. За щастие малко след като се запознахме и го придружихме да си купи дюнер на Главната до климатика-убиец, го зарязахме и продължихме към центъра. Там се качихме на шейната на дядо коледа, но някакъв охранител ни изгони, после си снимахме задниците пред елхата и след това играхме на котки и мишки пред общината. Без малко да унищожим и червения бик. Цялата тази разходка продължи малко повече от 2 часа и завърши в Найлона.

Някъде след 6

Върнахме се в найлона, за да се стоплим, но там вече бяха пред затваряне и не ни сипаха нищо. След като постояхме малко и се разлафихме с Моржа все пак получихме 4 бири, 1 от които остана неизпита( :( ), имаше още лафчета, някъв супер пиян и не особено привлекателен тип реши да сваля едно от момичетата в компанията(айде, да уточня, 2 на 2 бяхме), но все пак като светна навън утрото, решихме да си ходим, успявайки най-накрая да "затворим" найлона. Част от компанията се прибра самостоятелно, част беше изпратена до дома си от двама джентълмени, а те от своя страна останаха будни, тъй като около 10 часа имаха бизнес среща. След лека закуска, която ми прецака плана да дам кръв в отворената кръвна лаборатория на гранда(за което се усетих около час след като закусих), отидохме в Кършиака на бизнессрещата, пихме кафенце и си лафихме доста продуктивно с един тип за разни европроекти.

Около 13

След въпросната среща се прибрах най-накрая в Тракия, но почти веднага след това тръгнахме към село. Успях да подремна между половин и един час някъде по магистралата за Стара Загора, но само с това останах между 16:00 в четвъртък до 01:00 в събота сутринта, когато заспах като застрелян. На село беше бая скука, макар че имаше класическите спорове по вечни философски теми, а аз почти постоянно звънях на Дидо, но той не вдигаше. Чак към 10 часа ми се обади Митко, да каже, че олигофренът не си чувал телефона заради калъфчето и да ходя у тях. Отидох с една бутилка вино и малко се затрудних да ходя в почтипълната тъмнина, докато пиша смс и зениците ми са доста затворени, за да гледам в светещия дисплей, та минах през доста локви.

След 22

Не съм сигурен дали тая част от историята не съм я сънувал, тъй като се бяха случили и се случваха доста нереални неща: Дидо си беше купил нов телевизор, освен това ЧЕРПЕШЕ, двама от компанията от петима не пиеха и разни такива. Но като цяло си беше окей, слушахме си готина музика, демек дива чалга, пихме добро вино, добро лафче се оформи, но групата бе доста скромна и цялата работа бе доста кратка. В крайна сметка за около два часа имаше доста концентрация на шеги и закачки. На връщане се замислих как сега се разкарвам супер спокоен сам из село по тъмно, а преди съм изпадал в параноична паника, ако трябва да извървя сам пеша или дори с колело пътя от даскалото до нас по тъмно. Любопитно беше и колко лесно успях да си отключа, че и да заключа входната врата. Най ме е яд, че не успях да остана следващия ден за тенис на маса, футбол и още пиене.

След 13 часа сън на 25 декември

Около 2 и нещо се събудих и след няколко часа сутрешно лафче се прибрахме в Пловдив с традиционната кратка спирка в Стара Загора и великата Венеция, затваряйки този много добър епизод или цикъл(всичко зависи от следващите няколко часа дали ще ме извикат на купон на центъра).

Кратки новини:

  • Концентрацията на лафове беше сериозна, така че предоставям топ 3 на лафчетата от пловдивската нощ и от дъбовската:

1. Кчш - звукът от камшик, който използвахме при безразборното шамарене по главната около 1 час, който освен това продължих и май ще продължа да ползвам по разни хора около мен, когато ми е скучно. Автор: Оспорва се между двете момичета, с които бяхме
2. Ебаси Найлона, Майна! - Руси, след като се върна от бара, като му сипали в промоционална чаша Metaxa, като разказа как Моржа го помолил, да не я краде, тъй като точно тези чаши им били малко.
3. По едно време бях спрял да пуша трева, но после се оправих - без коментар. Автор: Руси
-
1. Някой беше донесъл от някъде много мастика и една вечер като бяхме на Тунджа през цялото време бяхме на мастика, айрян, мастика, айрян, после се върнахме и продължихме - мастика, айрян, мастика, айрян, после на центъра една бира и след това гравитацията стана много лоша - Дидо, разказващ защо не пие вече мастика
2. Онзи Митко, дето разправя на пичките дето сваля, че ще ги води в Стара Загора на дискотека в кауфналд, ли? - пак от Дидо, разказ за някъв голям сваляч от село
3. точно сега не мога да се сетя, още докато си лежах на дивана у Дидо си мислех, как ще забравя повечето размазващи реплики, но пък ме мързи да ги записвам.

  • Само аз ли си мисля, че ритъмът на Wild Thing и Dig, Lazarus, Dig са мноого подобни?
  • Почвам да се привързвам към телефона си, дано от работата на баща ми, която той напуска всъщност, не му го поискат обратно
  • Мъдрост от дядо - в България не трябва да се гледат овощни дървета, защото циганите обирали половината продукция
  • След заек, петел, котка, тигър(сигурно има и още), вече има хора, които се обръщат към мен и с "мишка", за щастие в добрия, а не в "Мейджър" смисъла на думата
  • Намерих, че вкъщи има още компоти и отново се кефя, че има кво да ям
  • Тъй като от отбора не ми се обадиха в събота, най-вероятно са отпаднали още в първия мач
  • Въпросът "Дали да се напивам" и "Дали да се държа сериозно заради Мотли" на Нова година е все по висящ
  • Актуален статус "Варианти за Нова година: 1 много силна оферта, почти 100%-ова, с няколко бекинг варианти по времето на нея, както и няколко доста по-слаби и скучни оферти, които ще се опитам да избегна с всички сили.

No comments: