Tuesday, April 3, 2007

План "Петилетка" - To do list

С това смесено заглавие навяващо спомени на социализма и бъдещето на светът ни като голямо англоговорящо село(или китайскоговорящо, не се знае още) въвеждам _______(ако се сетя думата ще я добавя, ако не ще оставя така) читател в този интересен разказ, съчетаващ моите страстни мисли и мечти с тъжната реалност. Общо взето тука ще сложа един непълен списък на нещата, които искам да свърша в следващите пет години, заедно с кратко описание, отговарящо на въпросите, известни ви от ученическите години и съчиненията по литература - защо, как, къде и какво си е мислил героя през това време примерно и от математиката - шанс в проценти, колко е вероятно да се случи това събитие. Айде стига удовни думи, летс гоу.




Посещение на мач на Вестфален щадион



















Общо взето снимките от стадиона придават някаква слаба представа за това какво представлява чудото, наречено мач Борусия Дортмунд - Койтоидае. Домакинските двубои на Дортмунд са едно от онези неща, които не мога да ги осъзная, не виждам логически смисъл в тях, нещо като например тролейбусния транспорт или кърлинга. Отбора се бори за оставане, един от най-слабите в Германия, но събира по 78 000(пълен стадион на практика, склонен съм да вярвам, че празните места идват от сектора за гости), на практика всеки осми дортмундец е на стадиона всяка втора събота или неделя. Абе нереално е просто.


Иначе отбора ми е близък до сърцето още от ранни детски години, когато в България индустрията с фенски артикули беше на много ниско ниво. Феновете на Левски ходеха по мачове с шалчета на Челси, феновете на ЦСКА - с шалчета на Ливърпул, а феновете на Ботев - с шалчета и тениски на Борусия Дортмунд. Поради прилика в цветовете, де(за неусведомените, неофициално агитката на Ботев "подражава" на тази на Рома). Иначе по онова време Дортмунд бяха доста популярни, спечелиха Шампионската лига, в отбора играеше швейцарецът със звучното име Шапюиза(за глуповатия детски ум интересните имена много привличат да станеш фен на някой отбор или играч; по същия начин както за женския ум катализатор е някой красив футболист).


В последствие и Дортмунд и моята любов отслабнаха, но пък този отбор е един от малкото... уникални в Европа. Не с 9 трофея в някъв глупав турнир или нещо такова, ми с неувяхващата любов на феновете, например. За тва винаги ще ги уважавам и като моя детска любов една от мечтите ми е да ида на най-врящия и кипящ стадион в Европа може би - Вестфален щадион. Щото тва на живо ще е нещо уникално


Шанс да се случи: 50%





Посещение на мач на Ноу Камп






















Барса са ми голямата футболна любов. Но гледайки възможно най-безпристрастно на нещата, феновете са едни от най-яките. Факт. Не съм виждал където и да е другаде по света някъде хореографията за някой мач да се прави от ЦЕЛИЯ стадион, не само от стендъп-сектора с най-върлите фенове, ами от всички... Би било уникално. А най-якото е, че на най-яките места(за екскурзиант като мен, де) билетите са най-евтини - демек на последния етаж на майната си, дето ще си по-близо до терена, ако си на паркинга пред стадиона, но поне гледаш панорамно всичко от сумати метри.

Иначе Ноу Камп не се пълни на 100% всеки мач, така че не би било проблем да си намеря билет за някой умрял мач. Стига да ида някога, де. Ама искам да ида на някой мач, на който ще има 100 000 души, едно Велико Търново хора, събрани на едно място. Абе де да знам, футбола е нещо уникално, който го отрича е някакъв хахо... Кое друго събитие може да събере 100к човека на едно място? Само по онези арабски празници дето се събират с милиони да реват като шестмесечни бебета.. И по американските суперболи и така на татъка, ама американците са хора от друга планета, където коефициента на интелигентност се смята в друга броична система, където 100 при тях е 80 при нас. Ама да не си разваляме настроението, де, говорим за Барселона и Ноу камп все пак.

Шанс да се случи: 40%(Испания е по-далече)





Скок с бънджи





















Скоковете с бънджи май ги водят като най-безопасния екстремен спорт. Ама на пракика май е в топ3 на най-страшничките. Поверяваш си живота на някакво малоумно въже с диаметър 20 см, дето ако някога си учил механика(то тва е по-скоро мм динамика?) и знаеш за кви сили, ускорения и опъвния става въпрос просто ще си кажеш "а, не върнете ми парите"... Ама айде де, не се къса пустото въже. Недостатъка е, че скок, траещ 10-тина секунди ти струва 40-50 лева. Предмиството е, че разправят, че било по-яко от шведска тройка с две момичета(нещо друго, което трябва да пробвам в близките 5 години).
Общо взето е доста по-лесно достъпно, отколкото Дортмунд и Барселона, освен това е значително по-евтино(само билетите за пустите мачове ще са повече пари).

Шанс да се случи: 90%(ако не ме дострашее, ама жаира ми каза една яка тактика, която мисля да я приложа)




Екскурзия до Русия


Малко отклонение - след няколко оплаквания, че редовете излизали от видимата зона, започнах да си пиша писанията в интернет експлорър, който не прави тези неща(единственото нещо, за което го ползвам.. а да, гледам и vbox през ИЕ). Ама поради гениалността на браузъра за всяко качване на снимка трябва да се логвам, така че няма да ви слагам снимки вече, щото ме мързи.


Та Русия. Една голяма държава, изпълнена с история и така на татъка. Общо взето искам да видя неща, които съм гледал само по телевизията или съм чел по книгите, общо взето искам да ида в Санкт Петербург и Москва. Ако може и в Байконур, ама няма да ме пуснат сигурно. Тва обаче най-вероятно ще си остане само в далечните мними фантазии, които може би ще изпълня около 40-тата си годишнина

Шанс: 10%




Да преживея апокалипсис


http://en.wikipedia.org/wiki/2012#Apocalyptic_predictions


Макар и със седем-осем месеца повече от 5 години след днес, пак е близо. Така, че хубаво е и за тея неща да помислим. За съжаление все още не съм измислил вариант как да го преживея пустия апокалипсис.
Шанс да стане(приемаме сляпо, че армагедон настъпва, факт, който не можем да оспорим): +0%(клони към 0%)




Да си купя оригинален албум


К*р за НСБОП ГДБОП или както там се казват м****айка им деба.
Шанс: 5%




Ботев да бият Левски в официален мач


От една страна нямам никаква власт над това, тъй като квото и да правя едва ли ще повлияя по някакъв начин на футболистите или който там урежда как ще завършат мачовете в България. Но пък от друга самия факт, че аз нямам пръст вдига сериозно шансовете това събитие да се случи. На практика Ботев ми е най-любимия отбор, Левски е най-омразния такъв, една победа би ме направила доста щастлив, ако можеше мача да се играе на Вестфален щадион и в същото време да скачам с бънджи от козирката би било перфектно.
Шанс: 60-70%(тва са 10-тина мача, все пак)




България да се класират на голям футболен форум


Шанс: със стоичков като треньор 0%




Да си купя Renault Clio V6


http://www.autogazeta.com/g/406/renault_clio6003.jpg


Може би любимата ми произвеждаща се кола. Лекия проблем е, че струваше към 80 000 лева. В близките пет години можеби всичките хора, които четат този блог няма да имат заедно толкова приход, така че шансовете да се сдобия с това бижу са горе-долу колкото шансовете ни за Евро 2008+да преживея апокалипсиса.






Общо взето това е, за което се сещам в момента, ако съм изпуснал нещо винаги си оставям вратичка за преиздаване, прилагателното горе на първия ред не се сетих как беше, това което исках да използвам, но ме мързи да се качвам да го оправям. Живи и здрави да сте дано и да не ви боли гърба като мен

Да кажа, че многото(или малкото) нови редове(ентъри) са следствие от Internet explorer и да не се сърдите, а след няколкото редакции мисля да добава и, че искам да се запозная с Петя от Бързи пари

7 comments:

Anonymous said...

едно време имаше лозунг "Да изпълним петилетката за 4 години!"

Anonymous said...

"Абе де да знам, футбола е нещо уникално, който го отрича е някакъв хахо"

еми добре, пак ще си говорим!

Anonymous said...

мм странно, май вие сте двамата от читателите ми, които не се интересуват от футбол:) фъни

Anonymous said...

а в наскар 100 000 зрители май вече е доста под средното, но наскар по принцип е нещо уникално сред моторните спортове и който го отрича... :)))

Anonymous said...

бях написал няколко изречения за американците, иди ги прочети пак:))

Anonymous said...

откак Монтоя отиде там, част от публиката е испаноезична :))

Anonymous said...

Сегодня покерная игра в online околдовала человечество и стала солидной частью современного инета, многие миллионы людей постоянно сражаются в разнообразные существующие виды покерной игры. Большинство играет в покер во имя развлечения, многие играют для ублажения личной увлечения к азарту, а для некоторых покер уже стал источником значительных денег. Для того чтобы успешно играть в покер надлежит изучить специфику игры, развить личную стратегию осуществления игры и подобрать оптимальный покер рум, следом получить хороший бонус и начать личный способ становления в покерном мире. Все данные темы подробно отражаются на ресурсе http://poker--strategy.ru где каждый почитатель покера выищет для себя множество различной информации.